0,2 procent rentekorting met een EPC van 0,4

Bij zowel de Rabobank als de ABN AMRO is het mogelijk dat je bij het kopen van een nieuwbouwwoning een rentekorting van 0,2% op je hypotheek krijgt, als je aan kunt tonen dat je woning een EPC-waarde van 0,4 of lager heeft. Om dit aan te tonen is een EPC-berekening nodig.

Sinds 1 januari 2015 is een EPC-waarde <0,4 voor nieuwbouwwoningen en appartementen verplicht. Dit betekent echter niet gelijk dat alle woningen die in 2015 zijn gebouwd ook voldoen aan deze score. Als de vergunning voor 1 januari 2015 is aangevraagd kan het zo zijn dat uw woning nog onder een oudere EPC-eis van 0,6 valt. Dit betekent niet dat uw woning niet kan voldoen aan de 0,4 eis.

Hoe kun je nu zorgen dat je woning voldoet aan de EPC-score voor de hypotheekrentekorting?

Het is mogelijk dat u in de loop der tijd verschillende aanpassingen heeft gedaan aan uw woning, denk aan extra isolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepomp, collectoren. Al deze onderdelen hebben een positieve invloed op de EPC.

Wanneer jij nog niets hebt aangepast aan jouw woning en je wilt toch voldoen. De EPC-uitkomst kan sterk worden beïnvloed door zonnepanelen. Betekend dat ook bij zeer oude woningen, met slechte solatie het goed mogelijk is om een EPC-score van 0,4 of lager te realiseren. De goedkoopste en eenvoudigste manier om hieraan te voldoen is het plaatsen van PV-panelen op het dak. Is jouw cv-ketel aan vervanging toe, kun je ook kiezen voor een warmtepomp om aan de eisen te voldoen.

Wij kunnen deskundig beoordelen hoe jij het beste aan de EPC-eis kan voldoen en kunnen deze EPC-rapportage voor jouw opstellen. In deze rapportage vind jij de huidige prestatie van je woning en de maatregelen om de prestatie te verbeteren. Neem contact op voor meer informatie.

 

NEEM CONTACT OP

Actuele links

Contact Informatie

Adres
Foksdiep 25
8321 MK Urk
Telefoon 0527 - 688228
E-mail jan@btec.nl